Cel mai tanar sef de guvern din UE vrea mai multa independenta fata de Bruxelles

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 22:10
1269 citiri
Cel mai tanar sef de guvern din UE vrea mai multa independenta fata de Bruxelles
Foto: Facebook/Sebastian Kurz

Viitorul cancelar austriac, conservatorul Sebastian Kurz, a reafirmat sambata angajamentul european al guvernului pe care il formeaza cu extrema-dreapta. Totodata, Kurz a apreciat ca UE ar trebui sa le acorde o mai mare libertate statelor membre. In precedenta perioada in care extrema-drepta a guvernat in Austria, statul se alesese cu mai multe sanctiuni din partea UE.

Guvernul austriac "are un angajament european clar, cu obiectivul de a intari subsidiaritatea" in cadrul UE, a declarat Kurz. Liderul conservator a facut acest anunt in timp ce isi prezenta la Viena programul de guvernare pe care ar urma sa il pune in practica alaturi de liderul extremei-drepte Heinz-Christian Strache.

In varsta de doar 31 de ani, Sebastian Kurz va fi cel mai tanar sef de guvern din Europa.

Heinz-Christian Strache, liderul Partidul Libertatii (FPO, de extrema-dreapta), a afirmat la randul sau ca pactul guvernamental "exclude" organizarea unui referendum privind o eventuala iesire din Uniunea Europeana. Inainte sa incheie pactul, insa, Strache era adeptul unei astfel de actiuni.

Tot Strache a mai anuntat ca extrema dreapta a obtinut Ministerul Apararii. In plus, pentru prima oara in istoria Austriei partidul sau a castigat Ministerul de Interne si Ministerul de Externe. Strache insusi va deveni vicecancelar, dar va ocupa si de portofoliul Functiei Publice si de cel al Sportului.

Investirea noului guvern de catre presedintele Alexander Van der Bellen este prevazuta pentru luni.

Cele doua partide care formeaza coalitia de guvernamant au mai condus Austria in perioada 2000-2007. Intrarea extremei-drepte la putere a dus atunci la adoptarea timp de cateva luni a unor sanctiuni europene.

Austria se pregateste sa inscauneze cel mai tanar cancelar din istorie. Sebastian Kurz are o problema cu RomaniaAlegerile din Austria: Carismaticul Kurz, conservatorii si impactul asupra Romaniei... citeste mai departe despre "Cel mai tanar sef de guvern din UE vrea mai multa independenta fata de Bruxelles" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sebastian Kurz cancelar Austria, #extrema dreapta guvernare Austria, #UE Austria extrema dreapta , #Stiri International