Cele cinci motive pentru care America ramane singura superputere a lumii

Duminica, 31 Mai 2015, ora 15:38
1139 citiri
Cele cinci motive pentru care America ramane singura superputere a lumii
Foto: Ziare.com

O superputere mondiala este o tara care exercita suficienta putere militara, politica si economica pentru a convinge natiunile din toate partile lumii sa faca lucruri pe care altfel nu le-ar face.

O astfel de tara este America, publicatia Time enumerand cinci motive pentru care autorul Ian Bremmer considera ca Statele Unite raman singura superputere a lumii, la 15 ani de la inceputul secolului XXI.

Asta cu toate ca unii s-au grabit sa eticheteze China drept urmatoarea superputere - printre care multi americani de rand -, insa zvonurile privind declinul Americii au fost cu mult exagerate.

Astfel, in categoriile cheie ale puterii, Statele Unite vor ramane tara dominanta pentru viitorul apropiat. Si, considera jurnalistul Time, lucrurile nici nu se vor schimba curand in ce priveste singura superputere mondiala.

Economia

Este drept ca economia Chinei creste intr-un ritm impresionant. Insa nu doar marimea economiei conteaza, ci si calitatea sa. Potrivit Bancii Mondiale, PIB ...citeste mai departe despre "Cele cinci motive pentru care America ramane singura superputere a lumii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#America superputere, #America motive superputere, #America China superputere, #America comparatie China , #Stiri International