Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele cinci vesti bune pentru Romania din discursul presedintelui Juncker

Cele cinci vesti bune pentru Romania din discursul presedintelui Juncker
Discursul de astazi al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind Starea Uniunii Europene a adus cinci vesti bune pentru Romania care ne dovedesc, inca o data, ca tara noastra are un rol important in planurile Comisiei privind reformarea Uniunii Europene.

Mai mult decat atat, Romania are sansa unica de a fi printre statele care vor conduce viitorii pasi de integrare europeana.

Summitul UE de la Sibiu din 2019, o propunere care leaga ombilical Romania de viitorul UE

Una dintre cele cinci vesti bune pentru Romania enuntate astazi de presedintele Juncker in plenul Parlamentului European este propunerea de a organiza un summit UE la Sibiu in data de 30 martie 2019, la o zi dupa ce Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana.

Acest summit, care va avea loc chiar in timpul Presedintiei romane a Consiliului UE, isi propune sa reflecteze si sa ia decizii cu privire la viitorul Uniunii Europene. Este o mare oportunitate pentru Romania de vreme ce toti viitorii pasi de reformare si integrare europeana vor fi legati de tara noastra si de numele orasului Sibiu.

In plus fata de aceasta oportunitate, prin Presedintia romana a Consiliului, trebuie sa aducem Uniunea Europeana mai aproape de Romania. Trebuie, totodata, sa profitam de ocazie pentru a le explica si mai mult romanilor ce inseamna Uniunea Europeana si ce a insemnat aderarea noastra la UE.

Am spus inca de acum doua luni ca este o mare greseala decizia Guvernului PSD - ALDE de a organiza toate intalnirile informale la nivel ministerial ale Consiliului UE in Palatul Parlamentului din Bucuresti. Romania este mai mult decat Casa Poporului, este al saptelea stat ca populatie la nivelul UE si are orase mari bine dezvoltate, cu o infrastructura hoteliera, administrativa si de transport aerian moderne si capabile sa ofere toate conditiile pentru ca un astfel de eveniment international sa se poata desfasura in cele mai bune conditii.

De aceea, am propus Guvernului inca din iulie sa organizeze reuniunile ministeriale in mai multe orase din tara. De ce sa nu avem reuniunea ministrilor Apararii la Constanta, in apropierea bazei militare de la Kogalniceanu, unde sa vorbim despre securitate in Europa, spre exemplu?

De asemenea, de ce n-ar fi organizate reuniunile pe Educatie intr-un centru universitar cu traditie si prestigiu, de ce nu, la Cluj-Napoca sau Timisoara, iar reuniunea ministrilor Afacerilor Externe la Iasi, langa granita cu Republica Moldova, unde sa vorbim despre vecinat ...citeste mai departe despre "Cele cinci vesti bune pentru Romania din discursul presedintelui Juncker" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 426 ori