Cele mai controversate momente din istoria alegerilor prezidentiale din SUA

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 12:50
881 citiri
Cele mai controversate momente din istoria alegerilor prezidentiale din SUA
Foto: whitehouse.gov

De-a lungul istoriei, alegerile prezidentiale din Statele Unite au dus la situatii neasteptate si controversate, relateaza History, care prezinta cateva dintre acestea.

Cel mai neinspirat slogan de campanie din istorie i-a apartinut lui Al Smith, care se opunea Prohibitiei. Pentru a-si arata sustinerea pentru vanzarea de alcool, el le-a promis alegatorilor: "Votati pentru Al Smith si el va va face visurile umede sa devina realitate".

Singurele alegeri "curate" din istoria alegerilor SUA au fost, probabil, cele din 1789, cand George Washington nu a avut contracandidat. Partidele politice nu fusesera create inca in Statele Unite. El a castigat 100% din voturi. George Washington si-a cheltuit la un moment dat tot bugetul de campanie, 160 de galeoni, pentru a servi potentialii alegatori cu bautura.

John Adams s-a plans la un moment dat ca singurul motiv pentru care George Washington a fost "ales pentru ceva", inclusiv la conducerea tarii, "a fost pentru ca era mai inalt decat ...citeste mai departe despre "Cele mai controversate momente din istoria alegerilor prezidentiale din SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#momente inedite alegeri prezidentiale SUA, #inedit alegeri prezidentiale SUA , #Stiri International