Centrala de la Cernobal, amenintata din cauza tensiunilor din Ucraina

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 11:50
1327 citiri
Centrala de la Cernobal, amenintata din cauza tensiunilor din Ucraina
Foto: Ria Novosti

Centrala nucleara de la Cernobal ramane un loc deosebit de periculos in conditiile in care nu a fost dezafectata, arata liderul partidului Uniunea Ucraineana, Iuri Andreev.

"In 2000, ca rezultat al deciziilor politice influentate de Occident, uzina de la Cernobal a fost inchisa. Desi combustibilul nuclear nu a fost produs aici, inca mai exista material proaspat", a spus Iuri Andreev in cursul unei videoconferinte intre Moscova si Kiev organizata de agentia rusa de stiri RIA Novosti.

"Centrala nu a fost renovata. Ca rezultat, a ramas un loc extrem de periculos. Pe de o parte, nu ne puteam permite sa o lasam de functioneze, pe de alta parte nu putem in acest moment sa o dezafectam in conditii de securitate", a spus Andreev, care lucra ca inginer sef la centrala la momentul in care reactorul acesteia a explodat.

"Ceea ce se petrece in prezent este extrem de periculos. Niciun sit nuclear din Ucraina, intre care si cel de la Cernobil, nu beneficiaza de o protectie garantata ...citeste mai departe despre "Centrala de la Cernobal, amenintata din cauza tensiunilor din Ucraina" pe Ziare.com

#Ucraina sarcofag centrala Cernobal, #Ucraina sarcofag centrala Cernobal suspendata, #Ucraina tensiuni suspendare centrala Cernobal , #Stiri International