Cercetator german: Imigrantii romani sunt un castig pentru piata muncii

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 16:49
1580 citiri
Cercetator german: Imigrantii romani sunt un castig pentru piata muncii
Foto: Die Welt

In plina campanie de blocare a imigratiei saraciei, elita politica germana primeste un raspuns clar legat de efectele ridicarii totale a barierelor pe piata muncii pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie 2014.

Cercetatorul german in probleme de migratie, Klaus Zimmermann, sustine ca ridicarea completa a barierelor pentru romani si bulgari este o oportunitate buna pentru piata muncii din Germania. "Cei mai multi imigranti din Romania si Bulgaria reprezinta o forta de munca calificata, precum medicii sau inginerii, de care Germania are imediata nevoie", noteaza in concluzia studiului sau directorul Institutului de cercetare a viitorului Muncii (IZA) din Bonn.

"Nu putem vorbi despre o migratie masiva din motive de saracie in sistemul social german. Este doar o creare iresponsabila de atmosfera", considera Zimmermann, citat de Die Welt.

"In ciuda ideilor preconcepute, romanii si bulgarii apartin deja de grupele de straini deosebit de bine integrate. Un sfert dintre ei au o ...citeste mai departe despre "Cercetator german: Imigrantii romani sunt un castig pentru piata muncii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania muncitori romani restrictii, #liberalizare piata muncii Uniunea Europeana , #Stiri International