Charlie Hebdo starneste o noua controversa: Atentatele de la Bruxelles puse pe seama fricii de a-i critica pe musulmani

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 11:27
1289 citiri
Charlie Hebdo starneste o noua controversa: Atentatele de la Bruxelles puse pe seama fricii de a-i critica pe musulmani
Foto: Facebook/Charlie Hebdo

Saptamanalul satiric francez Charlie Hebdo este din nou in mijlocul unei controverse, dupa ce a publicat un editorial in care pune atentatele de la Bruxelles pe seama unei atitudini de teama de a-i critica pe musulmani.

Materialul respectiv, intitulat "Cum am ajuns aici?" si publicat in franceza si engleza pe 30 martie, la opt zile de la atentate, sugereaza ca exista o teama de a fi considerat islamofob, care inhiba obiectiile la manifestarile acestei religii, relateaza The Guardian.

Editorialistul da exemplul unei femei musulmane care poarta val si care nu ar trebui sa fie criticata pentru ca "nu face rau nimanui". "Ar trebui sa tacem, sa ne uitam in alta parte si sa trecem peste insultele si zarva din strada", spune acesta.

Apoi, el vorbeste de angajatul musulman al unei brutarii care refuza sa faca sandvisuri cu sunca, dar este placut de clienti. "Ne vom obisnui destul de usor... Si asa isi indeplineste si brutarul rolul", se spune in editorial.

De la exemplele fictive, ...citeste mai departe despre "Charlie Hebdo starneste o noua controversa: Atentatele de la Bruxelles puse pe seama fricii de a-i critica pe musulmani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Charlie Hebdo critici islam, #Charlie Hebdo editorial musulmani , #Stiri International