China anunta ca va construi un oras de trei ori cat New York-ul (Video)

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 12:51
1660 citiri
China anunta ca va construi un oras de trei ori cat New York-ul (Video)
Foto: Captura video YouTube

Un oras gigantic va fi construit in China, aproape de trei ori mai mare decat New York-ul, anunta Beijingul.

Deja in zona, la 100 de km sud-vest de capitala inghitita de smog a Chinei, se vand si se cumpara proprietati cu o viteza ametitoare, dupa ce anuntul a fost facut de Beijing, arata The Guardian.

Presa locala arata ca, dupa ce anuntul a fost facut, pretul proprietatilor din zona s-a dublat.

Zona va fi dezvoltata initial ca una economica, dar in final va ajunge sa acopere o regiune de trei ori cat New York-ul, au anuntat oficialitatile chineze.

Constructia metropolei Xiongan, care va ajunge sa acopere 2.000 de km2, este menita sa descongestioneze capitala si sa elimine din poluare.

Decizia e calificata ca fiind una "istorica majora si strategica", in contextul in care in capitala traiesc 22 de milioane de oameni.

"Mai mult decat o copie a succesului din trecut a Chinei... Xiongan va spune povestea viitorului unui nou oras", arata agentia Xinhua.

Se vorbeste despre urmatorul "Pudong al Chinei", o referire la un oras intesat acum de zgarie-nori, care in urma cu cateva zeci de ani era o regiune in care se aflau ferme.

Noul oras ce va aparea a fost comparat si cu Shenzhen, o metropola de succes din sud, langa Hong Kong.

In ultimii ani, s-au creat zeci de noi zone, in cadrul unei urbanizari masive, care a facut ca sute de milioane de oameni din mediul rural sa ajunga la oras. E drept ca unele astfel de orase au devenit "fantoma". Expertii spun insa ca aceste orase-fantoma reprezinta doar o "faza a dezvoltarii".

...citeste mai departe despre "China anunta ca va construi un oras de trei ori cat New York-ul (Video)" pe Ziare.com

#noua metropola China, #Xiongan constructie oras, #Xiongan nou oras China , #Stiri International