China il ia in brate pe Putin, in timp ce Europa il pedepseste

Sambata, 22 Martie 2014, ora 13:02
1337 citiri
China il ia in brate pe Putin, in timp ce Europa il pedepseste

Un articol din Der Spiegel vorbeste despre apropierea dintre Rusia si China. Sa nu uitam ca premierul nostru tocmai a strans relatiile cu Republica Chineza si a semnat o serie de acorduri comerciale.

Dar noua orientare politica occidentala l-a luat prin surprindere pe Victor Ponta. Asa ca acesta a publicat vineri un articol anti-rus in Wall Strett Journal pentru a se distanta de noul dusman al Americii si al Uniunii Europene. A fost credibil? Ii lasam pe altii s-o spuna.

E de remarcat totusi cat de putin simt al realitatii are seful celui mai mare partid din Romania. Pozitionarile lui anti-europene si anti-occidentale ii joaca feste in aceste zile. Iar noua conjunctura internationala ii ofera lui Traian Basescu o autoritate de necontestat, acesta din urma fiind un fanatic sustinator al NATO si al institutiilor europene.

Intalnirea Consiliului European de la Bruxelles care s-a incheiat vineri a fost extrem de importanta. Aici s-a convenit asupra celui de al doilea val de ...citeste mai departe despre "China il ia in brate pe Putin, in timp ce Europa il pedepseste" pe Ziare.com

#rusia sanctiuni, #Vladimir Putin sanctiuni Rusia, #Rusia China, #Rusia sanctiuni Uniunea Europeana, #rusia ucraina , #Stiri International