China pregateste tarife de 3 miliarde de dolari pentru importurile americane

Vineri, 23 Martie 2018, ora 12:56
1408 citiri
China pregateste tarife de 3 miliarde de dolari pentru importurile americane
Foto: Arhiva Pixabay

China a anuntat vineri ca pregateste tarife pentru importuri americane in valoare de 3 miliarde de dolari, pentru fructe proaspete, vin sau alune, si a cerut Statelor Unite "sa se retraga de pe marginea prapastiei".

Anuntul vine dupa ce presedintele Donald Trump a prezentat cu o zi in urma masuri punitive pentru bunuri chinezesti in valoare de pana la 60 de miliarde de dolari, transmite MarketWatch.

Ministerul Comertului din China a prezentat o lista de importuri din Statele Unite, de la fructe la carne de porc si pana la aluminiu reciclat si tevi din otel, pentru care vor fi aplicate tarife mai mari.

Intr-un comunicat, institutia a precizat ca penalizarile sunt impuse ca reactie la tarifele aplicate de administratia Trump importurilor de otel si aluminiu, care, in opinia guvernului de la Beijing incalca regulile internationale referitoare la comert.

Trump a semnat joi un memorandum care prevede impunerea unor tarife de pana la 60 de miliarde de dolari importurilor din China, dar acesta va fi aplicat numai dupa o perioada de consultari, eliminand astfel pericolul declansarii unui razboi comercial imediat, transmite Reuters.

Masura va da timp organizatiilor de lobby si parlamentarilor sa modifice lista de 1.300 de produse propuse.

China va avea la randul ei timp sa raspunda actiunilor intreprinse de Trump, fiind limitat astfel riscul unei reactii dure din partea Beijing-ului, iar presedintele american a avut un ton conciliant la inceputul anuntului, afirmand ca vede China ca pe un prieten.

Citeste si Administratia Trump a prezentat conditiile prin care companiile pot solicita sa fie exceptate de taxele pe otel si aluminiu ...citeste mai departe despre "China pregateste tarife de 3 miliarde de dolari pentru importurile americane" pe Ziare.com

#China tarife importuri americane , #Stiri International