China rescrie manualele de istorie - razboiul de opt ani cu Japonia devine razboiul de 14 ani

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 19:54
922 citiri

Guvernul chinez a decis rescrierea manualelor de istorie pentru a extinde perioada razboiului chino-japonez cu sase ani, modificand anul de izbucnire a conflictului, din 1937 in 1931, informeaza The Guardian.

Conflictul, care a fost cunoscut de-a lungul mai multor generatii in China drept "razboiul de opt ani al rezistentei impotriva agresiunii japoneze", este inregistrat in manualele de istorie ca fiind inceput in anul 1937 si sfarsindu-se in anul 1945.

Totusi, intr-o mesaj transmis miercuri, guvernul presedintelui chinez Xi Jinping (foto) a reintitulat conflictul drept "razboiul de 14 ani al rezistentei impotriva agresiunii japoneze" si a decis ca manualele sa fie corectate, astfel incat sa informeze ca razboiul a durat din 1931 pana in 1945.

Decizia indica faptul ca Republica Chineza considera oficial ca cel de-al doilea razboi chino-japonez a inceput in toamna anului 1931, cand Armata Imperiala Japoneza a invadat Manciuria, si nu sase ani mai tarziu, in timpul incidentului ...citeste mai departe despre "China rescrie manualele de istorie - razboiul de opt ani cu Japonia devine razboiul de 14 ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China rescrie manuale istorie, #China durata razboi Japonia , #Stiri International