China se pregateste de razboi nuclear: Cetatenii, sfatuiti ce sa faca in caz de atac

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 12:44
1092 citiri

Ziarul de stat din orasul Jilin - situat in nord-estul tarii, aproape de granita cu Coreea de Nord - a publicat o serie de sfaturi privind felul in care cititorii sai ar trebui sa se protejeze in cazul unui atac nuclear.

In cadrul materialului amplu, autorii explica, pe larg, diferentele dintre armele conventionale si cele nucleare si detaliaza tehnicile de protectie, in caz de atac.

Astfel, potrivit Jijin Daily, persoanele surprinse in aer liber de un atac nuclear ar trebui sa se ascunda intr-un transeu sau sa se arunce intr-un lac sau rau. Prin intermediul ilustratiilor, cititorilor li se arata cum sa isi protejeze pielea expusa si cum sa evite contaminarea. Dintre masurile simple recomandate fac parte: spalatul pantofilor cu apa, curatarea urechilor cu betisoare si executarea unui lavaj gastric, pentru eliminarea substantelor radioactive.

China si-a exprimat, in repetate randuri, ingrijorare profunda fata de programul nuclear al Coreei de Nord. In plus, a cerut Statelor Unite si Coreei de Sud sa nu mai provoace guvernul de la Phenian.

Noua racheta balistica nord-coreeana poate lovi WashingtonulConsilierul pentru securitate nationala al Casei Albe: Potentialul de razboi cu Coreea de Nord creste cu fiecare ziJaponia se inarmeaza. Cumpara rachete capabile sa ajunga in Coreea de NordCoreea de Nord avertizeaza ca exercitiile SUA-Coreea de Sud duc la un razboi nuclear ...citeste mai departe despre "China se pregateste de razboi nuclear: Cetatenii, sfatuiti ce sa faca in caz de atac" pe Ziare.com

#presa China atac nuclear, #Coreea de Nord arme nucleare, #ghid protectie atac nuclear , #Stiri International