China se pregateste pentru o criza la granita cu Coreea de Nord

Marti, 25 Iulie 2017, ora 22:58
1437 citiri

China se pregateste pentru o criza la granita cu Coreea de Nord, unde isi intareste defensiva si isi realiniaza fortele in zonele din jur.

Potrivit The Wall Street Journal, Beijingul muta in acest fel trupele la granita de circa 1.400 de kilometri cu Coreea de Nord pregantindu-se pentru o potentiala criza, inclusiv posibilitatea unui atac al armatei Statelor Unite.

Potrivit unor site-uri militare si guvernamentale, dar si unor interviuri cu experti care au studiat pregatirile, Beijingul a implementat multe dintre schimbari in ultimele luni, dupa ce le-a initiat anul trecut.

Aceste miscari coincid cu anuntul lui Donald Trump, despre o posibila actiune militara americana care sa stopeze programul armelor nucleare ale Coreei de Nord, in timp ce liderul de la Casa Alba preseaza China sa faca mai multe pentru a controla situatia de la Phenian.

Printre masurile luate de chinezi se numara o noua brigada de aparare a granitei, supraveghere video continua in zona montana de la frontiera, sustinuta de drone, si buncare pentru protejarea de explozii nucleare si chimice.

De asemenea, armata chineza a deplasat si a modernizat alte unitati din zonele de granita si a dat publicitatii detalii despre exercitii efectuate recent cu fortele speciale, trupe aeriene si alte unitati despre care expertii sustin ca pot fi trimise in Coreea de Nord intr-o situatie de criza.

Ministerul chinez al Apararii nu a raspuns atunci cand a fost chestionat daca recentele schimbari au legatura cu Coreea de Nord, transmitand doar ca fortele sale "mentin o stare normala de antrenament si mobilizare pentru lupta" la granita.

"Mijloacele militare nu ar trebui sa fie o optiune pentru a rezolva problema din Peninsula Coreeana", a spus un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe.

Citeste mai multe despre situatia foarte tensionata din regiune:

Avertisment ferm al presedintelui sud-coreean: Este foarte posibil un conflict militar cu Coreea de NordEste iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord?Armata chineza e mobilizata la granita cu Coreea de Nord si e in alertaJaponia face deja planuri pentru evacuarea a 60.000 de cetateni din Coreea de Sud si primirea unui val de refugiati de razboi din NordCoreea de Nord anunta SUA ca e pregatita de orice tip de razboiCoreea de Nord se asteapta ca un nou razboi cu SUA sa izbucneasca in orice momentTensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong Un ...citeste mai departe despre "China se pregateste pentru o criza la granita cu Coreea de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China criza granita Coreea de Nord, #China pregatiri granita Coreea de Nord, #situatie tensionata Coreea de Nord , #Stiri International