Chinezii il avertizeaza pe Trump: Exista o singura China, iar Taiwanul este teritoriu chinez. Nu avem ce negocia

Duminica, 15 Ianuarie 2017, ora 13:26
893 citiri

Recunoasterea "unei singure Chine" nu este "negociabila", a afirmat Beijingul duminica, intr-o replica adresata presedintelui american ales, Donald Trump, care s-a aratat dispus sa puna sub semnul intrebarii acest principiu pentru a intari relatiile dintre Washington si Taipei, transmite AFP.

"Principiul unei singure Chine este baza politica a relatiilor chino-americane, nu este un subiect de negociere", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang.

"In lume, exista o singura China, Taiwanul este o regiune inalienabila a teritoriului chinez, iar guvernul Republicii Populare este singurul guvern legitim al Chinei", a insistat purtatorul de cuvant intr-un scurt comunicat.

"Il indemnam (pe Donald Trump -n.red.) sa inteleaga sensibilitatea extrema a problemei taiwaneze si sa respecte angajamentele asumate de precedentele guverne americane (...) pentru a nu pune in pericol dezvoltarea sanatoasa si durabila a relatiilor bilaterale", a ...citeste mai departe despre "Chinezii il avertizeaza pe Trump: Exista o singura China, iar Taiwanul este teritoriu chinez. Nu avem ce negocia" pe Ziare.com

#China tensiui Trump, #Trump politica China , #Stiri International