Chinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de Sud. E cam aceeasi suparare ca a rusilor pe Deveselu

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 14:41
2656 citiri
Chinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de Sud. E cam aceeasi suparare ca a rusilor pe Deveselu
Foto: captura video Youtube

China si-a exprimat, miercuri, profunda ingrijorare dupa ce armata americana a inceput in aceeasi zi instalarea sistemului antiracheta THAAD intr-o baza de pe teritoriul Coreei de Sud.

Cu prilejul briefingului de presa zilnic, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Geng Shuang, a declarat ca Beijingul cere Statelor Unite si Coreei de Sud retragerea acestui sistem.

Washingtonul si Seulul afirma ca unicul scop al sistemului THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) este apararea impotriva rachetelor nord-coreene.

China si-a exprimat insa in mod repetat opozitia fata de instalarea THAAD, fiind preocupata ca puternicul radar al sistemului ii poate penetra teritoriul si submina securitatea. E cam aceeasi reactie pe care o are si Moscova de ani de zile referitor la scutul antiracheta al NATO din Europa, inclusiv cel inaugurat la Deveselu anul trecut.

Citeste o analiza scrisa de Dan Dungaciu despre ce vede Rusia cand se uita la Romania

Acordul privind THAAD a fost semnat anul trecut, iar capacitatea operationala completa ar urma sa fie realizata inainte de sfarsitul lui 2017.

Coreea de Nord da iarasi fiori lumii intregi: Kim a lansat 4 rachete intr-o zi. Una ar fi putut ajunge pana pe teritoriul SUADictatorul Kim e mandru de testul cu rachete: A fost un exercitiu pentru lovirea bazelor americane din Japonia ...citeste mai departe despre "Chinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de Sud. E cam aceeasi suparare ca a rusilor pe Deveselu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China SUA Coreea sistem antiracheta, #sistem antiracheta THAAD China , #Stiri International