Cifrele cutremuratoare ale razboiului din Siria: Cati oameni au fost ucisi si raniti pana acum

Joi, 11 Februarie 2016, ora 13:58
1083 citiri
Cifrele cutremuratoare ale razboiului din Siria: Cati oameni au fost ucisi si raniti pana acum
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Peste 10% din populatia Siriei a fost ucisa sau ranita de la inceputul razboiului civil, in martie 2011, se arata intr-un nou raport facut public joi.

Publicat de Centrul Sirian pentru Cercetarea Politicilor (CSCP) si intitulat "Confruntarea fragmentarii", raportul estimeaza ca peste 470.000 de persoane au fost ucise, direct sau indirect, iar 1,9 milioane ranite, scrie Newsweek.

Razboiul din Siria se termina in sfarsit? Rusii propun o data pentru incetarea focului

In 2014, ONU a incetat sa mai adune date despre victimele razboiului civil din Siria, din cauza accesului extrem de dificil. La acea vreme, bilantul mortilor era de circa 250.000, aproape jumatate din recenta estimare a CSCP.

Speranta de viata in Siria a scazut de la 70 de ani, in 2010, la putin peste 55 de ani, in 2015, iar economia acestei tari a pierdut aproximativ 225 de miliarde de dolari.

"Folosim metode foarte riguroase de cercetare si suntem siguri de aceste cifre", a declarat autorul raportului, Rabie ...citeste mai departe despre "Cifrele cutremuratoare ale razboiului din Siria: Cati oameni au fost ucisi si raniti pana acum" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilant morti Siria, #morti razboi siria, #oameni ucisi Siria , #Stiri International