Cinci lucruri de stiut despre James Robart, judecatorul care a blocat decretul antiimigratie al lui Trump

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 10:01
5327 citiri

Judecatorul federal care a blocat temporar decretul presedintelui american Donald Trump ce vizeaza cetateni din sapte tari musulmane a reprezentat persoane defavorizate si refugiati inainte sa fie numit in post de catre George W. Bush, presedinte de la vremea respectiva.

James Robart, care prezideaza in statul Washington, a fost confirmat in post de Senatul american in 2004, in unanimitate, scrie CNN.

El le-a spus senatorilor ca oamenii ar trebui sa fie tratati echitabil de sistemul judiciar.

Decretul anti-imigranti al lui Trump a fost blocat de un judecator. Casa Alba ameninta cu o batalie in Justitie

1. A trecut dintr-un cabinet privat in sistemul federal

James L. Robart este judecator federal la Tribunalul Districtului de Vest al statului Washington din 2004, la un an dupa ce Bush l-a nominalizat. El a fost promovat in 2016.

Nascut in 1947 la Seattle, Robart a absolvit Whitman College in 1969, iar in 1973 Georgetown Law School, unde a fost redactor la Georgetown Law Journal, potrivit biografiei sale oficiale postate pe site-ul Tribunalului districtual.

El a practicat din 1973 si pana in 2004 la cabinetul privat Lane Powell Moss & Miller, unde a fost director asociat in 2003 si 2004.

2. A facut munca in folosul comunitatii

In cadrul audierii in vederea confirmarii, senatorul democrat Patty Murray din Washington l-a laudat pentru "simtul generos al muncii in folosul comunitatii prin activitatea pe care a depus-o pentru tineri cu risc si nevoi speciale".

Robart este un fost presedinte si membru al CA al Seattle Children's Home, care se ocupa de copii cu nevoi speciale si familiile lor la nivelul orasului si statului, potrivit site-ului institutiei.

El a lucrat de asemenea cu Children's Home Society din Washington, care furnizeaza servicii familiilor in vederea imbunatatirii vietilor copiilor.

3. Nu apare prima data la stiri

Robart a provocat o polemica anul trecut, in urma unei declaratii pe care a facut-o de la prezidiu in legatura cu un caz de presupusa utilizare a fortei excesive de catre politie.

Potrivit unei inregistrari video postate pe site-ul tribunalului federal, Robart a spus ca "vietile afroamericanilor conteaza" ("black lives matter") in timpul unei sedinte de judecata in august 2016. Citand statistici FBI, judecatorul a spus ca "deschiderea focului de catre politie care conduce la morti implica in proportie de 41% persoane de culoare, in pofida faptului ca reprezinta doar 20% din populatia care traies ...citeste mai departe despre "Cinci lucruri de stiut despre James Robart, judecatorul care a blocat decretul antiimigratie al lui Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#decret antiimigrare SUA, #Donald Trump decret antiimigrare , #Stiri International