Cine a votat cu Trump: Barbati albi, mai in varsta, fara studii, dar cu venituri mari

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 15:03
1071 citiri
Cine a votat cu Trump: Barbati albi, mai in varsta, fara studii, dar cu venituri mari
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA. Sa vedem insa cine l-a votat pe omul de afaceri.

In ce priveste repartitia pe sexe, mai multi barbati (53 la suta) l-au preferat pe Trump, potrivit exit-poll-urilor citate de CNN, la care au raspuns 24.537 de oameni.

In randul femeilor, doar 42 la suta dintre cele care au spus ca au votat l-au preferat pe republican.

La capitolul varsta, Trump a pierdut la categoriile 18-29 de ani (37 la suta din voturi) si 30-44 (42 la suta), insa a castigat in randul celor cu varste intre 45-64 de ani sau peste 65 de ani (53 la suta in ambele cazuri).

In ce priveste rasa, 58 la suta dintre albi l-au preferat pe Trump, in timp ce dintre ceilalti (afro-americani, latini, asiatici sau alte rase), doar 21 la suta l-au ales. Cea mai mare diferenta e in cazul afro-americanilor, 88-8 la suta pentru Hillary Clinton.

Combinat, rasa plus sex, Trump a obtinut victorii doar in randul barbatilor albi (63 la suta) si al femeilor albe (53 la ...citeste mai departe despre "Cine a votat cu Trump: Barbati albi, mai in varsta, fara studii, dar cu venituri mari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump alegatori varsta sex, #alegatori Trump impartiti categorii, #Trump castigat alegeri prezientiale , #Stiri International