Cine este jurnalistul american decapitat de islamisti - a mai fost rapit o data

Miercuri, 20 August 2014, ora 15:35
1026 citiri
Cine este jurnalistul american decapitat de islamisti - a mai fost rapit o data
Foto: concordmonitor.com

Cand reporterul de razboi James Foley, decapitat de islamisti, nu scria pentru Global Post, nu relata pentru AFP sau alte retele mari de televiziune americane, obisnuia sa mai publice texte pe blogul sau intitulat "O lume plina de probleme". Foley mai fusese capturat o data.

Pentru blogul sau, jurnalistul alesese un motto luat din cugetarile unui faimos teoretician al razboiului, Carl von Clausewitz: "Razboiul este purtat de fiinte umane". Exact acest lucru voia sa il arate Foley in reportajele sale: umanitatea in mijlocul ororilor razboiului, scrie CNN.

Foley fusese rapit in timpul unei misiuni jurnalistice in nordul Siriei, in noiembrie 2012. De atunci nu mai existau informatii despre situatia sa. Intr-o inregistrare postata pe YouTube marti se arata insa momentul decapitarii sale de catre un militant al ISIL.

Foley - Jim pentru prieteni sai - mai avea patru frati si se nascuse ...citeste mai departe despre "Cine este jurnalistul american decapitat de islamisti - a mai fost rapit o data" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#James Foley jurnalist profesor decapitat, #Foley omorat ISIL militant, #Foley american decapitat islamist , #Stiri International