Cine este noul premier al Poloniei

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 07:10
724 citiri
Cine este noul premier al Poloniei
Foto: Facebook/ Mateusz Morawiecki - fanpage

Vicepremierul Mateusz Morawiecki, ministru de Finante, o va inlocui pe Beata Szydlo, care a demisionat, in fruntea guvernului conservator nationalist din Polonia, a anuntat joi partidul Lege si Justitie (PiS) aflat la putere.

Purtatoarea de cuvant a partidului, Beata Mazurek, a afirmat ca este o schimbare necesara pentru a face fata noilor provocari din politica externa si interna, fara sa precizeze natura acestora.

"Premierul Beata Szydlo si-a prezentat demisia comitetului politic (al PiS). Aceasta a fost acceptata", a declarat ea presei.

"Comitetul a propus pentru functia de prim-ministru candidatura vicepremierului Mateusz Morawiecki", a adaugat purtatoarea de cuvant.

Beata Szydlo va ramane in cadrul Guvernului, ea urmand sa ocupe o functie de vicepremier, conform AFP.

Viitorul premier polonez, Mateusz Morawiecki, este un fost bancher si un adept convins al etatismului.

Fiu al unui fost opozant anticomunist radical, format la Universitatea din Wroclaw (sud-vest), el si-a continuat studiile economice si de drept in Statele Unite, Germania si Elvetia.

In 2015, el a renuntat la postul profitabil de presedinte al Bank Zachodni WBK (grupul Santander) pentru a intra in Guvernul PiS ca ministru al dezvoltarii si vicepremier. Din 2016, a preluat si portofoliul Finantelor. ...citeste mai departe despre "Cine este noul premier al Poloniei" pe Ziare.com

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#Polonia, #schimbare premier Polonia , #Stiri International