Cine i-a salvat viata lui Erdogan: Hotelul din care a fugit a fost asaltat de pucisti care venisera sa-l ucida

Marti, 19 Iulie 2016, ora 15:04
1183 citiri
Cine i-a salvat viata lui Erdogan: Hotelul din care a fugit a fost asaltat de pucisti care venisera sa-l ucida
Foto: Twitter/Recep Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a scapat in timpul tentativei de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata dupa ce a fost sunat de comandantul Armatei I, generalul Umit Dundar, care l-a indemnat sa fuga de la hotelul unde isi petrecea vacanta.

Seful statului se odihnea la un hotel din statiunea turca Marmaris, pe malul Marii Egee, cand a fost sunat de Dundar, care i-a spus ca va avea loc in curand un puci, scrie cotidianul Hurriyet, pe masura ce incep sa iasa la iveala detalii ale complotului.

Turcia cere oficial Statelor Unite sa il extradeze pe "teroristul-sef" Gulen

Generalul l-a avertizat pe Erdogan sa nu se intoarca, in niciun caz, la Ankara, pentru ca acolo este centrul revoltei. El l-a indemnat sa mearga la Istanbul, fief al presedintelui, controlat de Armata I.

Erdogan i-a ascultat sfatul. Potrivit Hurriyet, la o ora si jumatate dupa ce presedintele a plecat de la hotel, acesta a fost luat cu asalt de 40 de militari, veniti cu elicopterul, care ...citeste mai departe despre "Cine i-a salvat viata lui Erdogan: Hotelul din care a fugit a fost asaltat de pucisti care venisera sa-l ucida" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Erdogan salvat viata puci, #Erdogan fugit hotel , #Stiri International