Cine poate fi marele castigator al demonstratiei de forta a UE fata de Apple

Miercuri, 31 August 2016, ora 16:38
3237 citiri
Cine poate fi marele castigator al demonstratiei de forta a UE fata de Apple
Foto: Arhiva Ziare.com

Intr-o perioada in care se putea crede ca Uniunea Europeana este la pamant, prin taxele record de 13 miliarde de euro solicitate retroactiv Apple, blocul comunitar a demonstrat ca nu poate fi ignorat.

UE a intrat pe un teritoriu unde Statele Unite s-au temut sa o faca si a demonstrat ca are inca putere in fata gigantilor corporatisti, comenteaza Bloomberg.

Decizia UE reaminteste cu tarie Marii Britanii ca, in stabilirea termenilor de acces la cei o jumatate de miliard de consumatori, Uniunea isi foloseste puterea globala.

Pe de alta parte, prin impunerea celei mai bogate companii din lume sa plateasca retroactiv Irlandei taxe record de 13 miliarde de euro, UE da sansa Marii Britanii sa se reinventeze ca paradis fiscal pentru multinationale, intr-o lume post-Brexit.

"Regulile UE nu vor fi obligatorii in Marea Britanie si este interesant de vazut cum vor fi afectate companiile. Firmele din Irlanda vor prefera sa se mute in Marea Britanie, unde Comisia Europeana nu are puterea ...citeste mai departe despre "Cine poate fi marele castigator al demonstratiei de forta a UE fata de Apple" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE Apple Marea Britanie, #Marea Britanie paradis fiscal , #Stiri International