Circa 1.600 de posibili teroristi islamisti s-ar afla in Germania, avertizeaza autoritatile

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 22:43
822 citiri

Circa 1.600 de potentiali teroristi jihadisti se afla in prezent in Germania, a avertizat miercuri seful serviciului german de informatii interne, Hans-Georg Maassen (foto).

Responsabilul german a facut acest anunt in timpul unui Congres al politiilor europene, desfasurat la Berlin. El a evidentiat cresterea galopanta a numarului posibililor teroristi, numar care la finele anului trecut era de aproximativ 1.200, arata agentia EFE.

Dintre cei circa 1.600, in categoria celor "periculosi" se regasesc 570. Alti 360 sunt inclusi in categoria "relevanti", adica persoane despre care autoritatile au indicii ca au intentia de a se alatura jihadistilor in actiuni in strainatate sau in Germania.

In fiecare zi sunt identificate intre doua si patru piste concrete privind un posibil plan de comitere a unui atentat in Germania, a mai precizat Hans-Georg Maassen, care conduce Biroul Federal pentru Protectia Constitutiei (BfV, contraspionajul german).

El a mai subliniat ca aceste riscuri - cu care se confrunta nu doar serviciile de securitate germane - sunt efectul unui complex de factori ce s-au accentuat in ultimii ani, inclusiv crizele din Orientul Mijlociu si afluxul de migranti.

Intre 70% si 80% dintre migrantii care cer azil in Germania nu prezinta un document valid de identitate, a precizat in continuare seful serviciului german de informatii interne, el ilustrand astfel dificultatea identificarii potentialilor teroristi.

Germania avertiza si in vara anului trecut ca printre refugiati s-ar fi infiltrat si teroristi, care au reusit astfel sa intre in tara. ...citeste mai departe despre "Circa 1.600 de posibili teroristi islamisti s-ar afla in Germania, avertizeaza autoritatile" pe Ziare.com

#teroristi Germania, #numar posibili teroristi Germania, #terorism Germania, #refugiati teroristi Germania , #Stiri International