Comandantul american al Task Force lauda militarii romani: Sunt absolut grozavi

Joi, 31 August 2017, ora 09:32
1035 citiri
Comandantul american al Task Force lauda militarii romani: Sunt absolut grozavi
Foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania

Militarii romani au experienta si cunosc mai bine decat oricine din coalitie zona in care actioneaza, afirma comandantul Gruparii de forte combinate (Combinate Task Force) "Devil Strike", locotenent-colonelul Joseph Geary, cel care coordoneaza trupele terestre ale coalitiei dislocate in Baza Militara Aeriana din Kandahar.

El a subliniat ca romanii prezenti in teatrul de operatii din Afganistan sunt profesionisti si sunt considerati un partener de incredere.

"Ce aduc ei (militarii romani - n.red.) in lupta sunt disciplina si experienta. Deci cu aceste doua lucruri poti invinge o multime de adversari. De la soldat pana la locotenent-colonel sunt disciplinati, sunt bine antrenati, stiu procedurile standard, stiu cum sa opereze in Afganistan si aduc si experienta pentru ca ei stiu Kandaharul. Ei cunosc aceasta zona mai bine decat oricine din coalitie. Sunt absolut grozavi", a precizat Joseph Geary.

De asemenea, el a apreciat colaborarea pe care a avut-o cu "Lupii negri", militarii Batalionului 151 Protectie a Fortei din Iasi, a caror misiune s-a incheiat recent, si si-a manifestat convingerea ca la acelasi nivel se va ridica si Batalionul 280 Protectie a Fortei "Brave Hearts" din Focsani, care a preluat misiunea militara din Afganistan.

Comandantul Combinate Task Force a avut miercuri o intalnire cu reprezentantii mass-media din Romania prezenti in baza militara din Kandahar.

La finalul acestei intalniri, Joseph Geary a urat "La multi ani limbii romane", de Ziua limbii romane care se marcheaza in fiecare an pe 31 august.

Citeste si Pentagonul recunoaste ca a masluit cifrele sa para ca are mai putini soldati in Afganistan ...citeste mai departe despre "Comandantul american al Task Force lauda militarii romani: Sunt absolut grozavi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#militari romani laudati Afganistan , #Stiri International