Comandantul Fortelor Navale SUA din Europa este ingrijorat de activitatea submarinelor rusesti in Marea Neagra

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 18:53
920 citiri
Comandantul Fortelor Navale SUA din Europa este ingrijorat de activitatea submarinelor rusesti in Marea Neagra
Foto: amiralul James Foggo / US Navy Photo

Statele Unite si Alianta Nord-Atlantica sunt preocupate si trebuie sa mentina vigilenta din cauza activitatilor militare ale Rusiei, care a dezvoltat submarine militare puternice, unele fiind operationale in Marea Neagra, afirma amiralul James Foggo, comandantul Fortelor Navale SUA din Europa.

"Rusia detine capabilitati asupra carora trebuie sa mentinem vigilenta si preocuparea", declara amiralul James Foggo, comandantul Fortelor Navale americane din Europa si seful Comandamentului comun naval NATO.

"Rusii au dezvoltat un nou submarin din clasa Dolgoruki. Au fabricat un nou submarin din clasa Savorod. Au noi submarine hibride din clasa Kilo. Sase submarine de acest tip efectueaza operatiuni in Marea Neagra si in Marea Mediterana. Pot lansa rachete Kalibr, foarte puternice. Deci, trebuie sa continuam eforturile fundamentale in sensul dezvoltarii tehnologiilor si capabilitatilor antisubmarin. Nu este vorba doar de submarine, ci si de aeronave pentru supraveghere maritima si o serie de senzori", a precizat James Foggo, citat de Washington Examiner.

Submarine militare ruse au initiat, saptamana trecuta, o serie de exercitii in Marea Neagra, a anuntat Flota militara rusa din aceasta zona. De asemenea, Fortele Navale ruse au anuntat revenirea in Marea Neagra a navelor militare Grad Sviiajsk si Veliki Ustiug, dupa efectuarea unor misiuni in Marea Mediterana.

...citeste mai departe despre "Comandantul Fortelor Navale SUA din Europa este ingrijorat de activitatea submarinelor rusesti in Marea Neagra" pe Ziare.com

#sumbarine rusesti Marea Neagra , #Stiri International