Comisar european: Pentru greci, criza va fi mult mai grea daca vor fi singuri

Luni, 04 Iunie 2012, ora 11:30
949 citiri
Comisar european: Pentru greci, criza va fi mult mai grea daca vor fi singuri

Cel putin asa sustine Michel Barnier, comisarul european pentru piata interna si servicii. Oficialul UE este ferm convins ca grecii nu vor vota cu partidele extremiste elene, care se opun vehement masurilor de austeritate impuse de europeni.

Comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier, a exclus posibilitatea ca alegerile din Grecia sa fie castigate de partidele care se opun respectarii angajamentelor europene si a avertizat ca, pentru greci, criza va fi mult mai grea "daca vor fi singuri", transmite luni EFE, care citeaza un interviu pentru televiziunea franceza LCI.

Grecii "vor alege partide care se vor uni pentru a respecta angajamentele" fata de Uniunea Europeana, a spus Michel Barnier, intrebat in legatura cu posibilitatea ca alegerile sa fie castigate de partide extremiste care doresc abandonarea masurilor de austeritate.

Referitor la candidatura actualului ministru german de finante Wolfgang Schauble la postul de presedinte al Eurogrupului, Michel Barnier a spus ca este vorba de 'un om de stat incontestabil' si ca "Germania este una dintre putinele tari care spun ce este de facut".

#grecia faliment, #grecia criza, #grecia datorii, #Grecia iesire zona euro , #Stiri International