Comisia Europeana adopta noi reguli pentru sporirea activitatii sale

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 09:55
1135 citiri
Comisia Europeana adopta noi reguli pentru sporirea activitatii sale
Foto: noi.md

Comisia Europeana (CE) a adoptat la reuniunea Colegiului comisarilor, desfasurata marti la Strasbourg, o serie de norme aplicabile de la 1 ianuarie pentru a respecta promisiunea de a publica mai multe informatii despre intalnirile oficiale avute de functionarii de rang inalt ai executivului european, date ce urmeaza sa fie facute publice dupa terminarea respectivelor intrevederi, transmite agentia EFE.

'Desi lucram cat putem de bine, acest lucru nu va avea nicio valoare daca nu castigam sprijinul si increderea cetatenilor pentru care muncim', a semnalat intr-un comunicat presedintele CE, Jean-Claude Juncker, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca sustine acest efort de transparenta intrucat Comisia nu are 'nimic de ascuns', remarca ce survine in timp ce Parlamentul European dezbate tot la Strasbourg motiunea de cenzura introdusa de partidele eurosceptice impotriva lui Juncker, pe care-l acuza ca in perioada cat a fost premier al Luxemburgului guvernul acestei tari a incheiat acorduri secrete cu unele companii multinationale ce au primit avantaje fiscale.

Noile reguli de transparenta privesc toti comisarii europeni, membrii cabinetelor acestora si directorii generali din serviciile Comisiei. Concret, dupa cel mult doua saptamani de la o intrevedere oficiala a acestora, vor fi publicate date precum locul intalnirii, numele interlocutorilor si institutia pe care ei o reprezinta, dar si temele abordate in timpul discutiei.

'Este important ca cetatenii sa stie cu cine si de ce ne intalnim', a indicat la randul sau Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al CE. El declarase anterior ca spera ca exemplul exercitiului de transparenta al executivului european sa fie urmat si de legislativul de la Strasbourg, precum si de Consiliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana reguli demers, #Comisia Europeana transparenta activitate , #Stiri International