Comisia Europeana considera ca a alocat fonduri suficiente pentru gestionarea crizei refugiatilor

Luni, 08 Februarie 2016, ora 22:15
843 citiri
Comisia Europeana considera ca a alocat fonduri suficiente pentru gestionarea crizei refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a anuntat luni ca a mobilizat miliarde de euro din bugetul comunitar pentru a ajuta statele cele mai afectate de criza refugiatilor, raspunzand astfel cererii Austriei ca, dincolo de un anumit prag, cheltuielile generate de sosirea masiva a migrantilor sa fie suportate din fonduri europene.

Autoritatile de la Viena au calculat ca pentru Austria o cifra care poate fi "asumata" ar fi de circa 35.000 de refugiati pe an, in conditiile in care aceasta tara a primit anul trecut 90.000 de cereri de azil, relateaza agentia EFE.

Prin urmare, ministrul de finante austriac, Hans Jurg Schelling, a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care solicita plata a circa 600 de milioane de euro din fonduri europene pentru acoperirea sumelor necesare intretinerii "excesului" de 55.000 de migranti.

Conform estimarilor autoritatilor de la Viena, pentru fiecare refugiat guvernul austriac cheltuie in fiecare an circa 11.000 de euro.

Austria cere ca UE sa finanteze costurile cu ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana considera ca a alocat fonduri suficiente pentru gestionarea crizei refugiatilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri europene refugiati, #bani Austria refugiati, #cheltuieli imigranti , #Stiri International