Comisia Europeana declanseaza infringement impotriva Ungariei din cauza legilor ''Stop Soros''

Joi, 19 Iulie 2018, ora 17:12
1342 citiri
Comisia Europeana declanseaza infringement impotriva Ungariei din cauza legilor ''Stop Soros''
Foto: Arhiva Pixabay

Comisia Europeana a initiat, joi, o procedura de infringement impotriva Ungariei in legatura cu pachetul sau de legi recent adoptat si intitulat "Stop Soros".

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat intr-un briefing de presa ca executivul comunitar i-a trimis guvernului ungar o scrisoare cu notificarea oficiala referitoare la legile "Stop Soros" si la amendamentele constitutionale conexe, relateaza agentia MTI.

Executivul comunitar le-a dat un termen de doua luni autoritatilor ungare pentru a da un raspuns la preocuparile Bruxelles-ului pe aceasta tema.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat legile in cauza in luna iunie, avand drept scop de a sanctiona "promovarea sau organizarea migratiei ilegale".

Tot joi, Comisia Europeana a anuntat ca va aduce Ungaria in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene in legatura cu legea sa privind azilul, initiind cea de-a treia etapa a procedurii in curs de infringement impotriva Budapestei in legatura cu legea.

Procedura de infringement in acest caz a fost lansata in decembrie 2015.

Reuters noteaza la randul sau ca Bruxelles-ul a decis joi sa-si intensifice batalia judiciara impotriva Budapestei in legatura cu refuzul sau de a respecta regulile Uniunii Europene in materie de imigratie si azil.

Citeste si Ungaria a aprobat legea "Stop Soros": Inchisoare pentru cine ajuta migranti. Liderii UE cauta solutii ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana declanseaza infringement impotriva Ungariei din cauza legilor ''Stop Soros''" pe Ziare.com

#Ungaria infringement legea Soros , #Stiri International