Comisia Europeana lanseaza infringement impotriva Ungariei pentru legea anti-Soros

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 16:16
2612 citiri
Comisia Europeana lanseaza infringement impotriva Ungariei pentru legea anti-Soros
Foto: Facebook/ Viktor Orban

Comisia Europeana a deschis o procedura de infringement impotriva Ungariei in legatura cu o controversata lege privind universitatile, care ameninta sa duca la inchiderea Universitatii Central Europene (CEU), finantata de miliardarul american George Soros.

"Am decis sa lansam masuri legale in legatura cu legea privind universitatile, trimitand guvernului ungar o scrisoare de punere in intarziere", a declarat Valdis Dombrovskis, unul dintre vicepresedintii Executivului european, intr-o conferinta de presa de miercuri.

Aceasta scrisoare constituie prima etapa a procedurilor de infringement pe care le poate lansa Comisia Europeana si care ar putea duce in final la sanctiuni financiare dure cand o tara nu respecta legislatia Uniunii Europene.

Legea ungara privind universitatile straine este considerata o amenintare cu inchiderea pentru Universitatea Central Europeana (CEU) fondata de miliardarul si filantropul american de origine ungara George Soros, tinta a atacurilor premierului ungar Viktor Orban.

Anuntul privind lansarea procedurii impotriva Ungariei vine cu putin timp inainte de o interventie prevazuta a lui Viktor Orban in fata eurodeputatilor la Bruxelles, in cadrul unei dezbateri privind situatia din Ungaria, care provoaca o "ingrijorare generala" in randul oficialilor europeni.

De asemenea, joi este prevazuta o intrevedere la Bruxelles intre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si George Soros.

Viktor Orban i-a declarat razboi lui George Soros: Ungaria trebuie sa riposteze!Guvernul de la Budapesta face un pas inapoi: Universitatea lui Soros si-ar putea continua activitateaPresedintele Ungariei a promulgat legea care ar putea duce la inchiderea universitatii lui SorosUE lanseaza o ancheta cu privire la legea anti-Soros, care vizeaza universitatea fondata de acestaDepartamentul de Stat al SUA cere Ungariei sa suspende legea anti-SorosIn ciuda protestelor, Parlamentul Ungariei a adoptat legea anti-Soros ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana lanseaza infringement impotriva Ungariei pentru legea anti-Soros" pe Ziare.com

#Comisia Europeana infringement Ungaria, #Ungaria lege anti Soros, #Ungaria universitate Soros, #Ungaria lege inchidere universitate , #Stiri International