Comisia Europeana sa aiba de doua ori mai putini comisari - propune Viena

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 13:39
849 citiri
Comisia Europeana sa aiba de doua ori mai putini comisari - propune Viena
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, a propus miercuri dimineata o serie de masuri pentru a creste eficienta Uniunii Europene, inclusiv injumatatirea numarului de comisari europeni de la 28 la 14 si abrogarea a doua norme europene pentru fiecare adoptata.

Seful diplomatiei austriece a sugerat ca numirea comisarilor sa se faca pe baza unui sistem rotativ intre tarile membre ale Uniunii Europene, transmite Reuters.

In acest moment, fiecare tara are dreptul sa nominalizeze un comisar pentru Comisia Europeana, care trebuie sa treaca de audierile din Parlamentul European.

De asemenea, ministrul austriac vrea sa intareasca politica comuna a blocului in domeniul afacerilor internationale si securitatii.

"Uniunea Europeana este prea slaba in ceea ce priveste o serie de probleme majore si prea dominata de segmente minore", a declarat Sebastin Kurz.

Precizam ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va prezenta miercuri o "carte alba" cu privire la strategia de intarire a blocului dupa inceperea procesului de retragere a Marii Britanii din UE.

Planul lui Juncker pentru o Europa cu doua viteze devine oficial. Europa de Est, lasata in urma - surse Reuters

Planul lui Juncker privind Europa cu doua viteze: Europarlamentarii romani spun ca ar putea sa distruga UE si fac apel la Iohannis

Austria va prelua presedintia rotativa incepand cu iulie 2018. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana sa aiba de doua ori mai putini comisari - propune Viena" pe Ziare.com

#reducere comisari europeni, #injumatatire comisari europeni , #Stiri International