Concluziile vizitei secretarului de Stat la Moscova: N-avem incredere in rusi, dar luptam impreuna cu teroristii

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 08:17
2670 citiri
Concluziile vizitei secretarului de Stat la Moscova: N-avem incredere in rusi, dar luptam impreuna cu teroristii
Foto: captura video US Department of State

Rusia si Statele Unite s-au declarat miercuri, dupa vizita la Moscova a secretarului de Stat american, Rex Tillerson, gata sa mearga inainte si sa incerce sa depaseasca "nivelul scazut de incredere" dintre cele doua tari, pentru a duce in special o "lupta necrutatoare contra terorismului".

Sefii diplomatiilor rusa si americana au afisat de asemenea divergentele lor asupra viitorul presedintelui sirian Bashar Al-Assad, Washingtonul vorbind de plecarea acestuia de la putere "intr-un mod organizat", in timp ce Moscova insista pe haosul creat in precedentele plecari ale unor "dictatori", transmite AFP.

"Exista un nivel scazut de incredere intre tarile noastre. Cele mai mari doua puteri nucleare nu pot avea acest gen de relatii", a declarat Rex Tillerson, intr-o conferinta comuna de presa cu omologul sau, Serghei Lavrov, dupa ce a fost primit timp de circa doua ore de presedintele rus, Vladimir Putin.

"In ciuda tuturor problemelor existente, sunt perspective considerabile de a lucra impreuna", a asigurat Lavrov.

"Rusia (...) este deschisa la dialog cu Statele Unite in toate domeniile, si nu doar la dialog, ci si la actiuni comune in vederea ajungerii la rezultate in toate domeniile in care aceasta este in interesul tarilor noastre", a continuat el.

Ministrul rus al Afacerilor Externe a citat in special obiectivul comun de a duce "o lupta necrutatoare contra terorismului international", la putin peste o saptamana de la atentatul care a facut 15 morti la metroul din Sankt-Petersburg.

Vizita lui Rex Tillerson la Moscova, prima a unui inalt responsabil al administratiei americane de la preluarea mandatului de catre Donald Trump, a fost dominata de conflictul sirian, noteaza AFP.

Cele doua tari s-au lansat in ultimele zile intr-un razboi al declaratiilor pe subiectul presupusului atacul chimic de la Khan Shaykhun si dupa schimbarea de pozitie a presedintelui american, care a ordonat primul bombardament asupra armatei siriene de la inceputul conflictului in urma cu sase ani.

Urmare acestei lovituri, Moscova si-a suspendat participarea la acordul de prevenire a incidentelor aeriene in vigoare in Siria.

Citeste si Trump il avertizeaza pe Putin: Loialitatea fata de animalul Assad e foarte rea pentru Rusia, omenire, lumeDe ce sustine Putin Siria si pe presedintele sau, Bashar al AssadPutin nu se lasa impresionat de copiii ucisi in Siria: Rusia a blocat prin veto o noua rezolutie ONU impotriva lui Assad dupa atacul chimic

"Presedintele Putin a ...citeste mai departe despre "Concluziile vizitei secretarului de Stat la Moscova: N-avem incredere in rusi, dar luptam impreuna cu teroristii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia SUA vizita secretar Stat, #incredere Rusia SUA , #Stiri International