Conferinta de la Munchen: SUA da asigurari ca va sustine ferm Europa si NATO. Merkel ar vrea o discutie cu Rusia

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 13:23
995 citiri
Conferinta de la Munchen: SUA da asigurari ca va sustine ferm Europa si NATO. Merkel ar vrea o discutie cu Rusia
Foto: Facebook Mike Pence

Vicepresedintele american Mike Pence a cautat sambata sa-i linisteasca pe aliati, spunand ca Administratia Trump va sustine NATO si va fi alaturi de Europa, chiar si atunci cand ea cauta noi cai de a coopera cu Rusia, relateaza Reuters si AFP.

"Aceasta este promisiunea presedintelui Trump: vom sta alaturi de Europa astazi si in fiecare zi, pentru ca suntem legati de aceleasi idealuri nobile - libertate, democratie, justitie si stat de drept", a subliniat vicepresedintele SUA, la Conferinta pentru securitate de la Munchen, la incheierea unei saptamani de eforturi americane in scopul de a-i linisti pe aliatii occidentali.

"Presedintele mi-a cerut sa fiu aici astazi (...), pentru a transmite mesajul ca Statele Unite sustin in mod ferm NATO si ca vom fi de neclintit in angajamentul nostru fata de Alianta atlantica", a mai declarat Pence.

Desi invitatii au ascultat cu atentie, Pence nu a primit prea multe aplauze, cu exceptia momentului in care si-a declarat angajamentul fata de NATO.

In cadrul primului discurs major de politica externa al noii administratii de la Casa Alba, Pence i-a avertizat pe aliati ca trebuie sa-si achite contributia pentru sustinerea NATO.

Referitor la Rusia, Pence a afirmat ca ea trebuie sa respecte acordurile de pace de la Minsk si sa procedeze la o detensionare a situatiei din estul Ucrainei.

"Statele Unite vor continua sa tina Rusia responsabila, chiar daca noi cautam un nou teren comun. Presedintele Trump crede ca se poate gasi", a spus Pence.

In plin an electoral, dupa experienta SUA, Merkel ar vrea o discutie cu Rusia despre stirile false

Aflata in an electoral, cancelarul german Angela Merkel a afirmat sambata ca ar vrea sa discute cu Rusia despre atacurile cibernetice si despre "stirile false", dar ca este discutabil daca problema referitoare la "stirile false" ar putea fi abordata cu succes inainte de alegerile care vor avea loc in Europa in acest an, relateaza agentia Reuters.

"Stiu ca Rusia transmite foarte deschis ca ea considera razboiul hibrid drept o forma de aparare", a declarat dna Merkel intr-un discurs rostit la Conferinta pentru securitate de la Munchen.

"Daca mi-as dori un lucru, atunci cu siguranta ar fi foarte bine ca acest subiect sa fie trecut, de exemplu, pe agenda in cadrul convorbirilor dintre NATO si Rusia", a spus cancelarul german. ...citeste mai departe despre "Conferinta de la Munchen: SUA da asigurari ca va sustine ferm Europa si NATO. Merkel ar vrea o discutie cu Rusia" pe Ziare.com

#conferinta securitate Munchen, #Mike Pence NATO SUA Europa, #SUA sustinere NATO Europa , #Stiri International