Conflict diplomatic la nivel inalt: Netanyahu il acuza pe Erdogan ca stie totul despre terorism si masacre

Marti, 15 Mai 2018, ora 18:10
1007 citiri

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a raspuns acuzatiilor presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, sustinand ca acesta, fiind un sustinator al Hamas, "stie totul despre terorism si masacre", scrie The Times of Israel.

Presedintele turc acuzase anterior Israelul ca a provocat un "genocid" in Fasia Gaza.

Ca raspuns, Netanyahu a declarat ca Erdogan "este unul dintre cei mai mari sustinatori ai Hamas si nu exista nicio indoiala ca el intelege bine terorismul si masacrele": "Ii sugerez sa nu ne tina morala noua".

Ministerul Sanatatii din Palestina a comunicat ca 60 de palestinieni au fost omorati si alti cel putin 2.700 au fost raniti de fortele israeliene in timpul protestelor de luni de la granita dintre Fasia Gaza si Israel, cu ocazia deschiderii ambasadei americane la Ierusalim.

Israelul a comunicat ca Hamas planuia sa se foloseasca de protestele de la granita pentru a patrunde pe teritoriul tarii si a coordona atacuri. Autoritatile israeliene au avertizat ca vor opri o incalcare a granitei cu orice cost si le-au transmis protestatarilor ca isi pun viata in pericol. ...citeste mai departe despre "Conflict diplomatic la nivel inalt: Netanyahu il acuza pe Erdogan ca stie totul despre terorism si masacre" pe Ziare.com

#conflict Turcia Israel , #Stiri International