Conflictul dintre Ankara si tarile UE escaladeaza: Erdogan o acuza pe Merkel ca sustine teroristii

Luni, 13 Martie 2017, ora 22:16
857 citiri

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o luni pe Angela Merkel, cancelarul german, ca "sustine teroristii", o noua escaladare in conflictul dintre Ankara si tarile UE.

"Merkel, de ce ascundeti teroristi in tara voastra? De ce nu actionati?", a spus Erdogan intr-un interviu televizat, acuzand Berlinul ca nu a reactionat la cele 4.500 de dosare privind presupusi teroristi trimise de Ankara relateaza AFP.

"Merkel, sustineti teroristii", a adaugat el.

Anterior, cancelarul german a respins drept complet inacceptabile comentariile presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care a descris olandezii drept urmasi ai nazismului.

"Germania respinge complet retorica si orice alte comparatii cu national-socialismul facute de presedintele turc", a spus Merkel.

De asemenea, Germania si Olanda au revizuit sfaturile de calatorie pentru Turcia, in urma disputelor tot mai intense. Astfel, Ministerul de Externe de la Haga si-a indemnat cetatenii care viziteaza Turcia sa dea dovada de precautie si sa evite multimile.

La randul sau, Ministerul german de Externe a avertizat ca cei care calatoresc trebuie sa se astepte la tensiuni si proteste inainte de referendumul de pe 16 aprilie.

Citeste mai multe detalii pe subiectul tensiunilor dintre Turcia si cele doua tari occidentale:

Premierul Olandei spune ca Erdogan a intrecut limita: Este o remarca nebuneascaTurcii nu se lasa si trimit un ministru in Olanda cu masina, daca nu s-a putut cu avionulConflict diplomatic major: Olanda a expulzat un ministru turc. UPDATE Erdogan: Aceasta tara "va plati pretul"Olanda nu are de gand sa ceara scuze Turciei: Ei ar trebui sa isi ceara scuze pentru ce au facut!Scandalul Turcia-Olanda escaladeaza, iar cancelaria lui Merkel transmite si ea un avertisment ...citeste mai departe despre "Conflictul dintre Ankara si tarile UE escaladeaza: Erdogan o acuza pe Merkel ca sustine teroristii" pe Ziare.com

#tensiuni Turcia Germania, #Turcia Germania nazisti, #Turcia Germania teroristi , #Stiri International