Consecintele Brexit: Cine va prelua presedintia Consiliului UE in locul Marii Britanii?

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 12:08
797 citiri
Consecintele Brexit: Cine va prelua presedintia Consiliului UE in locul Marii Britanii?

Marea Britanie a anuntat oficial, miercuri, ca renunta la presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene (UE) pe care trebuia sa o preia in al doilea semestru al anului 2017, ca urmare a rezultatului referendumului din Marea Britanie prin care s-a votat iesirea din UE.

Aceasta decizie produce schimbari importante la nivel european si va afecta inclusiv modul in care vor fi negociate prioritatile Uniunii Europene in viitorul apropiat.

Ce rol are tara care detine presedintia UE

Decizia, fireasca, de altfel, a Guvernului britanic de a renunta la presedintia Consiliului UE are mai multe implicatii la nivelul UE, deoarece statul care detine aceasta responsabilitate are un rol determinant in setarea prioritatilor pe termen scurt si mediu ale Uniunii.

Fiecare tara isi stabileste un set de prioritati de mandat si contribuie la setarea prioritatilor pe termen mediu ale Consiliului UE, intr-o troica formata cu inca doua state care vor detine presedintia Consiliului UE pe o ...citeste mai departe despre "Consecintele Brexit: Cine va prelua presedintia Consiliului UE in locul Marii Britanii?" pe Ziare.com

#Marea Britanie Brexit, #Marea Britanie presedintie Consiliu UE, #presedintie Consiliu Uniunea Europeana , #Stiri International