Conservatorii lui Merkel au cel mai scazut sprijin in ultimii 6 ani

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 11:40
869 citiri
Conservatorii lui Merkel au cel mai scazut sprijin in ultimii 6 ani
Foto: Twitter/Angela Merkel

Blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel are cel mai scazut sprijin in ultimii sase ani, potrivit unui sondaj publicat duminica.

In cadrul sondajului, efectuat de institutul de cercetare Emnid, au fost intervievate aproximativ 2.000 de persoane, intre 5 si 11 octombrie, legat de intentiile lor de vot daca alegerile parlamentare ar urma sa aiba loc duminica viitoare in Germania.

Doar 31% dintre cei chestionati au declarat ca ar vota blocul conservator al cancelarului Angela Merkel, care cuprinde Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si filiala sa bavareza, Uniunea Crestin-Sociala (CSU).

Fata de un sondaj anterior realizat in urma cu o saptamana, social-democratii germani pierd de asemenea un punct procentual din sprijin, cu 21% dintre cei chestionati afirmand ca vor vota pentru SPD.

Partidul de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a reusit sa obtina 12%.

Atat CDU, cat si SPD au obtinut cele mai proaste rezultate dupa 1949 in alegerile din 24 septembrie, dupa ce un mare numar din sustinatorii lor au votat pentru AfD.

Citeste si Merkel incepe discutiile pentru un nou Guvern la aproape o luna de la alegeri. Negocierile se anunta tensionate ...citeste mai departe despre "Conservatorii lui Merkel au cel mai scazut sprijin in ultimii 6 ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conservatori Merkel sondaje, #popularitate Merkel scadere , #Stiri International