Continua discutiile cruciale de la Bruxelles. Azi e prima reuniune europeana fara Marea Britanie

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 07:19
817 citiri

Si miercuri au loc intalniri cruciale la Bruxelles pentru soarta Uniunii Europene. Liderii celor 27 de state europene - fara Marea Britanie - se reunesc din nou la Bruxelles de dimineata, dupa o zi de marti plina de discutii aprinse.

Daca ieri premierul David Cameron s-a intalnit cu liderii europeni pentru prima data dupa Brexit, acum el nu mai este invitat la discutii. De altfel, formatul va deveni unul obisnuit pentru reuninile europene, dupa ce britanicii au votat, intr-un referendum istoric, sa paraseasca Uniunea Europeana.

In schimb, sefa Executivului scotian, Nicola Sturgeon, s-a declarat marti "hotarata" sa apere, in pofida Brexit-ului, locul Scotiei in blocul comunitar, si a anuntat ca va merge in acest scop miercuri la Bruxelles.

Un ragaz pentru Marea Britanie

Liderii europeni au acordat, marti seara, un ragaz Marii Britanii. Oficialii reuniti in primul summit dupa Brexit au subliniat, insa, ca nu vor exista niciun fel de negocieri si ca UK trebuie sa paraseasca ...citeste mai departe despre "Continua discutiile cruciale de la Bruxelles. Azi e prima reuniune europeana fara Marea Britanie" pe Ziare.com

#summit UE Brexit, #intalniri Bruxelles Brexit, #iesire Marea Britanie UE , #Stiri International