Continua epurarile in Turcia: Spitale si scoli desfiintate, un guvernator a fost arestat

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 14:43
680 citiri
Continua epurarile in Turcia: Spitale si scoli desfiintate, un guvernator a fost arestat
Foto: Pixabay

Noi masuri au fost luate dupa puciul esuat din Turcia. Astfel, arestul preventiv poate dura pana la 30 de zile in cazul persoanelor suspectate de implicare, iar mii de organizatii si institutii, inslusiv spitale sau scoli, au fost inchise, se arata intr-un decret publicat sambata de Jurnalul oficial.

Decretul dizolva mii de structuri sau institutii, in principal institutii de invatamant suspectate de legaturi cu predicatorul in exil Fethullah Gulen, acuzat ca se afla in spatele puciului esuat, relateaza AFP.

Intre organizatiile inchise prin decret se afla 1.043 de institutii scolare private, 1.229 de asociatii si fundatii, 19 sindicate, federatii si confederatii sindicale si 35 de institutii de sanatate, arata agentia Anadolu.

Potrivit decretului, "s-a stabilit ca ele apartin sau au legaturi cu organizatia terorista" Hizmet, a lui Fethullah Gulen, "care s-a dovedit ca e o amenintare la adresa securitatii nationale".

De aemenea, decretul prevede destituirea tuturor ...citeste mai departe despre "Continua epurarile in Turcia: Spitale si scoli desfiintate, un guvernator a fost arestat" pe Ziare.com

#scoli spitale inchise Turcia, #dizolvare institutii Turcia puci, #prelungure arest preventiv Turcia, #masuri Turcia dupa lovitura stat , #Stiri International