Contrabanda cu materiale nucleare in Moldova: De ce trebuie sa ne ingrijoram

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 09:47
818 citiri

Recentele dezvaluiri privind tranzactiile dejucate pe piata neagra a materialelor radioactive din Moldova ridica o serie de semne de intrebare si starnesc temeri cu privire la prezenta acestui tip de materiale in Europa de Est.

Intr-o analiza realizata de Sky se arata ca operatiunile dezvaluite a fi avut loc in Moldova par a fi un scenariu de film de televiziune: gangsteri est-europeni cu legaturi cu serviciile secrete ruse, care incearca sa vanda, in cluburi de noapte ingredientele unei bombe unor clienti din Statul Islamic.

Mai multe declaratii ale politiei moldovene, care a dejucat planurile in colaboarre cu FBI, nasc totusi semne de intrebare. Moldovenii sustin ca grupari de crima organizata incearca sa vanda materiale periculoase unor persoane pe care le credeau intermediari ce reprezinta Statul Islamic si alti extremisti (fiind insa politisti sub acoperire).

In masina unuia dintre arestati s-a gasit cesiu 135. Insa acesta nu este la fel de periculos ca cesiu 137. ...citeste mai departe despre "Contrabanda cu materiale nucleare in Moldova: De ce trebuie sa ne ingrijoram" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moldova plan dejucat material radioactiv, #Moldova piata neagra material radioactiv , #Stiri International