Controversatul presedinte filipinez il avertizeaza pe Trump: Kim Jong Un vrea sa distruga lumea! Liderul SUA l-a invitat la Casa Alba

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 16:39
2209 citiri
Controversatul presedinte filipinez il avertizeaza pe Trump: Kim Jong Un vrea sa distruga lumea! Liderul SUA l-a invitat la Casa Alba
Foto: Pixabay

Controversatul presedinte filipinez Rodrigo Duterte a cerut Casei Albe prudenta si rabdare in relatia cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, avertizand ca "tipul pur si simplu vrea sa distruga lumea".

"De aceea el este mereu fericit, zambeste mereu", a continuat Duterte. "Insa in realitate vrea sa termine totul si vrea sa ne traga pe toti in jos", a mai spus presedintele filipinez, citat de Russia Today.

"Pare ca sunt doua tari care se joaca cu jucariile lor, iar acele jucarii nu sunt de fapt pentru distractie", a spus liderul Filipinelor, sambata, intr-o declaratie de presa.

"Se joaca cu cineva care se bucura sa dea drumul rachetelor. Nu as vrea sa intru in mintea lui (Kim), pentru ca chiar nu stiu ce este acolo, insa plaseaza planeta pe margine (prapastiei - n.red.) ", a adaugat Duterte.

Acesta, cunoscut pentru declaratiile sale si pentru campania controversata anti-droguri, spune ca va incerca sa-l convinga pe omologul sau american, Donald Trump, sa se retraga din conflictul cu Coreea de Nord.

"I-as spune 'Domnule presedinte, aveti grija sa nu fie vreun razboi, pentru ca regiunea mea va suferi extrem de mult'. (...) Ii voi comunica 'Doar lasati-l sa se joace, nu ii intrati in joc'", a mai spus liderul filipinez.

Trump a spus, saptamana aceasta, ca "este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord".

"Sunt sigur ca presedintele Trump isi avertizeaza armata sa nu inceapa ceva ce nu poate controla. (...) O greseala de calcul a unei rachete, fie ca este sau nu focos nuclear sau o bomba obisnuita, o explozie acolo care ar lovi pe cineva ar genera o catastrofa", mai avertizeaza Duterte.

Acesta a purtat o convorbire telefonica, sambata seara, cu Trump, iar liderul american l- invitat intr-o vizita la Casa Alba. Insa, deocamdata, nu sunt planuite discutii cu regimul de la Phenian.

Rusia si China au condamnat actiunile Coreei de Nord, insa au propus un acord in care Statele Unite si Coreea de Sud sa-si suspende exercitiile militare, iar Phenianul sa opreasca la randul sau testele cu racheta, ca punct de inceput pentru negocieri.

Citeste mai multe declaratii ale presedintelui filipinez:

Presedintele filipinez socheaza din nou: Ameninta oficialii corupti ca-i arunca din elicopterPresedintele filipinez socheaza printr-un nou atac la criticii sai europeni: Ia veniti aici sa va plesnesc! ...citeste mai departe despre "Controversatul presedinte filipinez il avertizeaza pe Trump: Kim Jong Un vrea sa distruga lumea! Liderul SUA l-a invitat la Casa Alba" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rodrigo Duterte Kim Jong Un, #Duterte avertisment Kim Jong Un, #Duterte Trump Coreea de Nord , #Stiri International