Copiii jihadistilor nemti din Siria vor fi repatriati in Germania: Nu sunt responsabili pentru faptele parintilor

Luni, 19 August 2019, ora 19:41
850 citiri

Guvernul german lucreaza in conditii dificile pentru a repatria si alti copii ai unor luptatori ai gruparii Stat Islamic, a declarat luni ministrul de externe Heiko Maas, dupa ce patru copii dintr-o tabara de refugiati sirieni au fost predati luni unor angajati ai consulatului german la Erbil.

"Ne vom implica pentru a face astfel incat mai multi copii sa poata parasi Siria", a afirmat seful diplomatiei germane la Berlin, citat de dpa si Xinhua.

Heiko Maas a subliniat ca fiecare caz a implicat probleme dificile, si le-a multumit tuturor celor care au facut posibila scoaterea celor patru copiii din Siria.

"Acestia sunt mai ales copii mici, iar conditiile lor de trai de acolo sunt departe de a fi cele mai bune", a spus ministrul. "Ei nu pot fi considerati responsabili pentru faptele parintilor lor, iar de aceea vrem sa-i ajutam", a adaugat Maas.

Media germane au relatat luni ca, pentru prima data, au fost repatriati copii in Germania prin intermediul Ministerului federal de Externe.

Conform publicatiei Der Spiegel, presei i s-a cerut "de urgenta sa nu pericliteze delicata misiune prin relatari si sa nu scrie nimic pana cand copiii vor trece granita".

Trei orfani si o fetita bolnava au fost predati la granita siriano-irakiana, urmand a fi adusi pe calea aerului in Germania.

Potrivit informatiilor furnizate de responsabili kurzi agentiei dpa, 117 copii cu cetatenie germana se afla in prezent in nord-estul Siriei. ...citeste mai departe despre "Copiii jihadistilor nemti din Siria vor fi repatriati in Germania: Nu sunt responsabili pentru faptele parintilor" pe Ziare.com

#copii Statul Islamic, #teroristi cetatenie germana , #Stiri International