Coreea de Nord acuza SUA ca au folosit tactici "specifice gangsterilor" pentru a obtine dezarmarea nucleara

Duminica, 08 Iulie 2018, ora 12:47
1163 citiri
Coreea de Nord acuza SUA ca au folosit tactici "specifice gangsterilor" pentru a obtine dezarmarea nucleara
Foto: Arhiva Pixabay

Intr-un comunicat redactat de un oficial neidentificat al Ministerului de Externe nord-coreean, publicat de agentia de stat KCNA, este precizat ca atitudinea americanilor este "foarte ingrijoratoare" si ca ei au fost impotriva spiritului de la summit-ul din Singapore prin faptul ca au pus presiune unilaterala pe nord-coreeni pentru a-si abandona armele nucleare.

"Am anticipat ca Statele Unite vor veni cu o idee constructiva, gandindu-ne vom primi ceva la schimb", se arata in comunicat, adaugandu-se ca "determinarea pentru dezarmare nucleara s-ar putea sa scada".

"SUA gresesc daca vor considera ca Nordul va fi fortat sa accepte aceste cereri de tip gangster", este precizat in comunicat.

Aceste afirmatii vin in contrast cu declaratiile lui Mike Pompeo, care a declarat ca au fost facute progrese in discutiile sale cu oficialii nord-coreeni.

Vorbind in fata reporterilor dupa o zi si jumatate de discutii la Phenian, Pompeo a afirmat ca cele doua parti au cazut de acord sa organizeze noi discutii pe 12 iulie privind repatrierea ramasitelor americanilor ucisi in Razboiul Coreean si au discutat despre "modalitatile" de a distruge o facilitate pentru testarea motoarelor de rachete.

Pompeo a adaugat ca a "petrecut mult timp" discutand despre o cronologie a dezarmarii nucleare.

"Cred ca am facut progrese privind fiecare element al discutiilor noastre", a precizat el, adaugand ca "in alte locuri mai este de muncit". ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord acuza SUA ca au folosit tactici "specifice gangsterilor" pentru a obtine dezarmarea nucleara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coreea de nord sua ganster, #coreea de nord sua, #Coreea de Nord arme nucleare , #Stiri International