Coreea de Nord a lansat o racheta balistica de ziua nationala a SUA. Trump ii cere Chinei o reactie

Marti, 04 Iulie 2017, ora 07:51
1238 citiri
Coreea de Nord a lansat o racheta balistica de ziua nationala a SUA. Trump ii cere Chinei o reactie
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Coreea de Nord a lansat marti o racheta balistica, iar aceasta a cazut in Marea Japoniei, a anuntat armata sud-coreeana.

Aceasta "racheta balistica neidentificata" a fost lansata de la o instalatie din apropiere de Banghyon, in Banghyonul de Nord, o provincie situata in vestul tarii, a anuntat armata sud-coreeana intr-un comunicat.

Racheta a cazut in Marea de Est, denumirea coreeana a Marii Japoniei, se arata in comunicat.

Ea ar fi cazut in zona economica exclusiva japoneza, adica la mai putin de 200 de mile marine de coastele Japoniei, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului japonez al Apararii pentru AFP.

Acest tir a avut loc pe 4 iulie, ziua nationala americana.

Reactia lui Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a reactionat intr-un mesaj postat pe Twitter ca este "greu de crezut ca Japonia si Coreea de Sud vor mai suporta mult timp".

North Korea has just launched another missile. Does this guy have anything better to do with his life? Hard to believe that South Korea.....- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 4, 2017

"Poate ca China va face ceva important cu privire la Coreea de Nord si va pune capat acestei absurditati o data pentru totdeauna", afirma presedintele american in acest mesaj.

....and Japan will put up with this much longer. Perhaps China will put a heavy move on North Korea and end this nonsense once and for all!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 4, 2017

Casa Alba nu a reactionat imediat cu privire la informatii despre lansarea rachetei nord-coreene.

Pe de alta parte, racheta lansata de Coreea de Nord a zburat aproximativ 930 de kilometri, a anuntat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Reuters.

Armata sud-coreeana a precizat ca nu poate confirma imediat altitudinea la care a ajuns racheta.

Lansarea de azi are loc la cateva zile dupa intalnirea de vineri, intre presedintele american Donald Trump si noul presedinte sud-coreean Moon Jae-in, in care cei doi au evocat amenintarea nord-coreeana.

In cursul discutiilor sale, Trump a indemnat la "o reactie hotarata" in fata regimului nord-coreean. "Perioada rabdarii strategice fata de regimul nord-coreean a esuat. Sincer, rabdarea s-a terminat", a declarat Trump.

Regimul de la Phenian a efectuat deja mai multe tiruri de rachete de la alegerea lui Moon Jae-in la Seul, in mai, in pofida faptului ca noul presedinte sud-coreean a spus in mai multe randuri ca intentioneaza sa reia dialogul cu vecinul sau de la nord.

...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a lansat o racheta balistica de ziua nationala a SUA. Trump ii cere Chinei o reactie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord racheta balistica, #racheta balistica Ziua Nationala SUA , #Stiri International