Coreea de Nord a lansat o noua racheta - Japonia si Coreea de Sud reactioneaza

Duminica, 14 Mai 2017, ora 09:10
1144 citiri

Coreea de Nord a lansat, duminica, o racheta balistica, proiectilul cazand in Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanta de circa 700 de kilometri, anunta surse militare sud-coreene si japoneze, citate de agentiile de presa Yonhap si Reuters.

Racheta a fost lansata din regiunea nord-coreeana Kusong, situata la nord-est de orasul Phenian, unde in trecut au fost testate proiectile cu raza medie de actiune.

Potrivit unor surse nipone, racheta a zburat circa 30 de minute, prabusindu-se in Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanta de aproximativ 700 de kilometri.

Data fiind distanta strabatuta de racheta, testul balistic pare sa fi fost un succes, au declarat experti sud-coreeni.

Noul presedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-In, a convocat urgent o reuniune extraordinara a Consiliului pentru Siguranta Nationala pentru a discuta despre testul balistic nord-coreean.

La randul sau, Japonia a condamnat vehement noul test balistic nord-coreean. "Testele balistice efectuate de Coreea de Nord reprezinta o amenintare grava pentru tara noastra si o incalcare clara a rezolutiilor ONU", a reactionat premierul Shinzo Abe.

Regimul stalinist de la Phenian a efectuat si pe 12 februarie un test balistic, lansand o racheta cu raza medie de actune de tip Pukguksong-2 (KN-15) din aceeasi zona. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a lansat o noua racheta - Japonia si Coreea de Sud reactioneaza" pe Ziare.com

#racheta Coreea Nord, #Coreea Nord lansat racheta , #Stiri International