Coreea de Nord a testat inca o racheta. Trump a reactionat imediat: Rau!

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 08:10
2185 citiri
Coreea de Nord a testat inca o racheta. Trump a reactionat imediat: Rau!
Foto: Facebook/The White House

Coreea de Nord a testat sambata o noua racheta balistica, lansata de la o baza din provincia Pyeongan, situata la nord de Phenian.

Partea nord-coreeana nu a facut inca niciun comentariu pe acest subiect.

Presedintele SUA, Donald Trump, a reactionat, pe Twitter: "Coreea de Nord a aratat lipsa de respect fata de dorintele Chinei si fata de foarte respectatul sau presedinte, cand a lansat azi o racheta, desi fara succes. Rau!".

Racheta a zburat 30 - 40 de kilometri, anunta CNN, citand un oficial american. Desi initial acesta afirmase ca racheta a aterizat in Marea Japoniei, ulterior a spus ca partea principala a rachetei a aterizat la 35 de kilometri de Pukchang.

Conform sursei citate, racheta testata era cel mai probabil una cu raza medie de actiune de tip KN-17.

Testul are loc la cateva ore dupa ce secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a facut apel la intreaga lume pentru a obliga Coreea de Nord sa renunte la ambitiile sale nucleare.

In urma cu mai putin de o saptamana, un alt test cu racheta a esuat, surse militare americane afirmand ca aceasta a explodat la cateva secunde de la lansare.

Miercuri, Statele Unite au instalat sisteme antiracheta in Coreea de Sud, care sa doboare rachete balistice cu raza scurta si medie de actiune in timp ce se apropie de tinta, in faza finala a zborului.

Coreea de Nord ameninta din nou SUA: Vor fi sterse de pe fata PamantuluiDonald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!Este iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord?Armata chineza e mobilizata la granita cu Coreea de Nord si e in alertaChinezii le cer americanilor sa-si ia sistemul antiracheta din Coreea de Sud. E cam aceeasi suparare ca a rusilor pe DeveseluTensiuni intre Washington si Seul? Trump a cerut Coreei de Sud sa plateasca pentru scutul antiracheta american. A fost refuzat ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a testat inca o racheta. Trump a reactionat imediat: Rau!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord test racheta Trump, #Coreea de Nord rachete teste , #Stiri International