Coreea de Nord ameninta cu lansarea unei alte rachete - reactie categorica din Japonia

Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 09:39
1064 citiri

Proiectul Coreei de Nord de lansare a unei rachete transportand un satelit constituie "o provocare serioasa", a reactionat, miercuri dimineata, prim-ministrul japonez Shinzo Abe.

"In cazul in care Coreea de Nord persista si efectueaza acest tir, ar fi o clara violare a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si o provocare serioasa", a declarat el in Parlament, informeaza AFP si Reuters

Coreea de Nord a confirmat, marti, lansarea iminenta a unui satelit, dupa zvonuri in ultimele zile cu privire la pregatirea de catre Phenian a unui test de racheta balistica.

"In urma avertismentului Coreei de Nord, am cerut imediat guvernului sa colecteze si sa analizeze informatiile pentru a garanta siguranta poporului japonez", a precizat Abe.

Coreea de Nord efectueaza inca un test balistic? Phenianul sustine ca lanseaza un satelit

Un Consiliu de securitate nationala, instanta redusa la principalii ministri infiintata de Abe dupa ce a revenit la putere in urma cu trei ani, ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord ameninta cu lansarea unei alte rachete - reactie categorica din Japonia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier japonez racheta Coreea, #racheta satelit Coreea Nord, #coreea nord lansare racheta , #Stiri International