Coreea de Nord ameninta SUA cu rachete: Vom trimite un cadou si mai mare yankeilor

Marti, 30 Mai 2017, ora 14:07
1246 citiri
Coreea de Nord ameninta SUA cu rachete: Vom trimite un cadou si mai mare yankeilor
Foto:Facebook/Kim Jong-Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care a supravegheat testul cu racheta de luni, a promis ca va trimite "un cadou si mai mare" Statelor Unite.

Kim a afirmat ca statul comunist va dezvolta arme si mai puternice, in faze multiple, in concordanta cu programul de aparare a Coreei de Nord de Statele Unite, a anuntat agentia de presa de la Phenian KCNA. "El si-a exprimat convingerea ca va fi un salt si mai mare in acest sens, pentru a trimite un 'cadou' si mai mare yankeilor", in replica la provocare lor militara, l-a citat KCNA pe liderul comunist.

Phenianul acuza in mod regulat Statele Unite de agresiuni si provocari, pentru exercitiile militare comune cu Seulul, relateaza Reuters.

Coreea de Nord a lansat luni o racheta balistica ce a aterizat in mare, la est de coasta sa, in cel mai recent test prin care sfideaza presiunea mondiala si amenintarile cu noi sanctiuni. Racheta, despre care se crede ca a fost de clasa SCUD, cu raza scurta de actiune, a zburat aproximativ 450 de kilometri, au declarat oficiali sud-coreeni.

Phenianul are un arsenal important de rachete cu raza scurta de actiune, dezvoltate initial de Uniunea Sovietica.

Lansarea de luni vine dupa doua teste de succes de rachete cu raza medie si lunga, in tot atatea saptamani.

Potrivit expertilor, Phenianul a crescut ritmul testelor la un nivel fara precedent intr-un efort de a dezvolta o racheta intercontinentala capabila sa loveasca teritoriul american.

De asemenea, acesta este al treilea test de cand presedintele liberal sud-corean Moon Jae-in a fost investit in functie, pe 10 mai. Acesta a promis sa implice statul comunist intr-un dialog, in conditiile in care sanctiunile nu au reusit sa rezolve amenintarea tot mai mare reprezentata de programul nuclear si balistic al Phenianului.

Coreea de Nord, care a facut zeci de teste de racheta, dar si doua nucleare, de la inceputul lui 2016, sustine ca programul este necesar pentru contracara agresiunea americana.

Tensiuni in crestere dupa ce Coreea de Nord a lansat o noua rachetaCoreea de Nord a testat inca o racheta. Trump a reactionat imediat: Rau!Tensiunile escaladeaza: Americanii au trimis un al doilea portavion in Coreea ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord ameninta SUA cu rachete: Vom trimite un cadou si mai mare yankeilor" pe Ziare.com

#Kim Jong un test balistic, #test racheta Kim Jong , #Stiri International