Coreea de Nord ameninta SUA: Vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclear

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 11:05
1260 citiri
Coreea de Nord ameninta SUA: Vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclear
Foto: Pixabay

Regimul nord-coreean a lansat marti noaptea o noua amenintare la adresa Statelor Unite, promitand un atac nuclear in "inima" tarii daca Washingtonul incearca sa schimbe regimul de la Phenian.

"Daca Statele Unite vor indrazni sa arate chiar si cel mai discret semn al unei incercari de eliminare a conducerii noastre, atunci vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascutit si intarit de-a lungul timpului", a declarat un purtator de cuvant al ministerului de Externe de la Phenian, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap.

Amenintarea reprezinta un raspuns fata de declaratiile directorului CIA, Mike Pompeo, care a sugerat o posibila schimbare de regim la Phenian.

Pompeo a declarat saptamana trecuta ca cel mai important lucru pentru americani este "separarea capacitatii nucleare si a celor care ar putea sa aiba intentii nucleare".

Un purtator de cuvant al diplomatiei de la Phenian a declarat ca asemenea remarci din partea lui Pompeo au depasit o limita si acum este "clar scopul final al Administratiei Trump... o schimbare de regim" in Coreea de Nord.

"Daca demnitatea suprema a Coreei de Nord este amenintata, atunci noi suntem pregatiti sa anihilam preventin acele tari sau intitati, care sunt implicate direct sau indirect, prin mobilizarea unor masuri diverse, inclusiv a celor nucleare", a completat purtatorul de cuvant al ministerului de la Phenian.

Regimul nord-coreean a testat doua bombe nucleare si numeroase rachete balistice in ultimul an si a reusit sa lanseze pe 4 iulie prima racheta balistica intercontinentala, care are capacitatea tehnica de a lovi Alaska.

Pentagonul confirma ca racheta balistica lansata de Coreea de Nord este un model nemaivazut pana in prezentCoreea de Nord a dus ura fata de SUA la un alt nivel: Timbre anti-americane (Foto)Coreea de Nord ameninta ca va transforma America in cenusa. Momentul cand a reaparut sotia lui Kim Jong UnRusia nu mai este singura mare amenintare pentru SUA. Americanii iau in calcul optiunea militara pentru Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord ameninta SUA: Vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclear" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord amenintare SUA, #Coreea de Nord atac nuclear SUA, #Coreea de Nord atac America , #Stiri International