Coreea de Nord anunta ca e pregatita sa scufunde cu o singura lovitura portavionul USS Carl Vinson

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 18:18
2530 citiri
Coreea de Nord anunta ca e pregatita sa scufunde cu o singura lovitura portavionul USS Carl Vinson
Foto: Facebook/USS Carl Vinson (CVN 70)

Coreea de Nord a anuntat duminica dimineata ca este pregatita sa-si demonstreze puterea militara prin scufundarea portavionului USS Carl Vinson, precum si a celor doua nave japoneze care se vor alatura "armadei americane" in Marea Japoniei.

Presedintele Donald Trump a ordonat in urma cu doua saptamani grupului aeronaval al portavionului USS Carl Vinson sa navigheze spre Peninsula Coreeana, ca raspuns fata de cresterea tensiunilor dintre Phenian si Washington.

Regimul nord-coreean a amenintat in repetate randuri ca ii va ataca cu rachete balistice pe aliatii americani si va construi o racheta intercontinentala capabila sa loveasca Statele Unite.

Insa, USS Carl Vinson este in continuare la cateva zile distanta de Marea Japoniei, iar vicepresedintele american Mike Pence a precizat ca "armada americana" va ajunge pana la finalul lunii aprilie in apropierea Peninsulei Coreene.

"Fortele noastre revolutionare sunt pregatite de lupta pentru a scufunda cu o singura lovitura portavionul nuclear al Statelor Unite", se arata intr-un comentariu publicat in ziarul Partidului Muncitoresc.

De asemenea, publicatia a comparat portavionul american cu un "animal scarbos" si a sustinut ca o lovitura asupra sa ar fi "un adevarat exemplu al fortei militare".

Acest comentariu a aparut pe a treia pagina a publicatiei, dupa un reportaj de doua pagini despre vizita liderului Kim Jong Un la o fabrica de porci din Coreea de Nord.

Phenianul va sarbatori marti 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean.

In trecut, regimul nord-coreean a marcat aceasta aniversare cu testarea unor arme noi, in ciuda sanctiunilor internationale impuse de catre Natiunile Unite.

Coreea de Nord a testat deja cinci arme nucleare si incearca sa dezvolte rachete intercontinentale capabile sa transporte focoase nucleare pana in Statele Unite.

Armada lui Trump ajunge, in cele din urma, la destinatie. Coreea de Nord, avertizata sa nu faca vreo gresealaPusa sa explice cum a ajuns armada lui Trump in alta parte a lumii in loc de Peninsula Coreeana, Casa Alba da vina pe jurnalistiArmada anuntata de Trump pentru Peninsula Coreeana a ajuns in alta parte a lumiiSUA incoltesc Coreea de Nord: Nave de razboi japoneze se alatura americanilor ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord anunta ca e pregatita sa scufunde cu o singura lovitura portavionul USS Carl Vinson" pe Ziare.com

#Phenian scufundare portavion american, #Coreea de Nord scufundare Carl Vinson, #portavion Carl Vinson Coreea de Nord , #Stiri International